Buzzzle - communicatie en participatie   Linkedin  Facebook    
    HOME       DIENSTEN       TEAM       PUBLICATIES       REFERENTIES       CONTACT    
           
         
         
         
         
   

Team

Wij zijn Rico en Kristel en samen zijn we Team Buzzzle! Sinds 2021 hebben we versterking gekregen van Renske! Onze historie gaat terug tot 2015, toen Rico en Kristel voor het eerst samenwerkten. We waren werkzaam voor het Servicecentrum Drechtsteden en onze standplaats was de gemeente Sliedrecht. Gezamenlijk hebben we die gemeente online op de kaart gezet; we hebben een nieuwe website ontwikkeld en de social media strategie bepaald. En met succes: de website werd goed gewaardeerd door inwoners en op social media wisten we in korte tijd een grote, zeer betrokken community op te bouwen.

Onze ervaringen mochten we daarna delen met vakgenoten uit heel het land, soms via artikelen op de website Frankwatching.com, soms in een gesprek en soms op een congres. In die periode werden de eerste plannen gesmeed voor een eigen bedrijf dat (semi-)overheidsorganisaties adviseert en ondersteunt bij effectieve inzet van online communicatie en participatie. Na vele mooie brainstorms en af en toe een glaasje wijn, was het in december 2017 eindelijk zo ver: Buzzzle werd officieel opgericht! Inmiddels hebben we brede ervaring opgedaan in diverse soorten (semi-)overheidsorganisaties. Check snel waar! Zoals gezegd is in 2020 Maya van Dordrecht ons komen versterken!

 

Over RicoRico den Boer

Overheid en communicatie lopen als een rode draad door de carrière van Rico. Nadat hij zijn propedeuse Journalistiek behaalde, stapte hij over naar de opleiding Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Na zijn studie startte hij zijn loopbaan als publieksvoorlichter bij de CDA Tweede Kamerfractie. Later was hij daar nog persoonlijk medewerker van de Kamerleden Sabine Uitslag en Mona Keijzer.

Toch bleef het communicatievak trekken, dus maakte Rico de overstap naar de GGD Zuid-Holland Zuid als communicatieadviseur voor o.a. een aantal gezonde leefstijlprojecten. Bij de GGD stelde hij verder het persbeleid en het social media beleid op.

Na ruim anderhalf jaar vertrok Rico naar het Servicecentrum Drechtsteden (SCD), waar hij senior adviseur communicatie voor de gemeente Sliedrecht werd. Op dit moment vervult hij - naast zijn werkzaamheden voor Buzzzle - binnen het SCD de functie van senior adviseur online communicatie, waarbij hij zich vooral bezighoudt met online projecten en strategieën (websites & social media).

Kristel WitvlietOver Kristel

Kristel heeft na haar opleiding Marketing en Communicatie een aantal jaren in Azië gewerkt. Daarna heeft zij bij zowel profit-organisaties als non-profitorganisaties ruimschoots ervaring opgedaan in het communicatievak. Social media was altijd zeg maar echt haar ding, er is geen opleiding of masterclass die ze niet heeft gevolgd.

Die kennis en ervaring bleek een goede opstap naar zelfstandig professional. Sinds 2011 werkt ze met name bij gemeenten en andere (rijks)overheidsorganisties. Kristel is enthousiast, gedreven en vooral creatief. Dat komt tot uiting in diverse offline en online campagnes.

Over RenskeRenske

Na een kleine omweg via het toerisme, kwam Renske in 2007 terecht bij gemeente Dordrecht. Daar werkte ze bij de afdeling dienstverlening, maar flirtte altijd al een beetje met het communicatievak. Nadat ze had meegewerkt aan een pilot omtrent webcare bij de gemeente Dordrecht en andere gemeenten in de Drechtsteden, was ze verkocht. Op social media actief zijn (voor je werk!) en daar ook nog eens de connectie maken tussen overheid en inwoners/ondernemers bleek de gouden combinatie. Renske: “Ik vond het geweldig om te zien wat de kracht van Facebook kon zijn. Zeker voor het imago van een overheidsinstelling kan dit zoveel doen.” Het smaakte naar meer en uiteindelijk ging ze zich bezighouden met online communicatiestrategie.

Renske houdt van structuur en denkt graag in creatieve oplossingen. Eigenschappen die op het eerste gezicht lijken te botsen, maar in een contentstrategie elkaar juist versterken. Naast haar werk bij Buzzzle is Renske actief als stemacteur. Mocht je haar eens aan de telefoon krijgen en denken: “Ken ik die stem nou ergens van?”, dat kan zomaar kloppen!

JasperOver Jasper

Jasper heeft tijdens zijn opleiding Crossmediale Communicatie en Communicatie in deeltijd twee jaar gewerkt aan branded content tv-programma’s voor diverse RTL-zenders. Hij was hier verantwoordelijk voor onder andere de redactionele inhoud, de planning van opnames, het schrijven van scripts en voice-overs, en het beheer van de social kanalen. In de afstudeerperiode van zijn opleiding zag hij een kans om bij een creative agency aan de slag te gaan met een plan voor het aanbieden van podcasts. Bij dit bureau specialiseerde hij zich in storytelling via videocontent en social media.

Met deze kennis is hij in juni 2021 aan de slag gegaan bij Buzzzle als junior online communicatieadviseur. Jasper is kritisch, doelgericht en is op het gebied van alles online een vis in het water.

Over ClaireClaire

Mede door haar studie Nederlands heeft Claire haar passie voor schrijven en teksten verder ontwikkeld. Werkervaring in verschillende sectoren heeft haar doen inzien dat er één belangrijk terugkerend aspect is dat haar niet alleen motiveert maar ook enthousiast maakt: het creëren van content en dit kunnen delen met anderen. Een combinatie die een Online Communicatieadviseur op het lijf geschreven is! Creativiteit staat hierbij voorop, net als flexibiliteit en dat zijn twee aspecten die haar manier van werken typeren.

De afgelopen jaren heeft Claire veel geleerd op het gebied van content creatie en waarom het zo belangrijk is om dit af te stemmen op je publiek. ‘De juiste boodschap op de juiste manier aan de juiste doelgroep over brengen; een uitdaging die ik graag aan ga!’, aldus Claire.


   
         
           
   

Meer weten?

Benieuwd wat Buzzzle voor jouw organisatie of instelling kan betekenen? Maak een keuze uit onze diensten!

Kom in contact    Abonneer je op de buzzzle nieuwsbrief

Adres

Toulonselaan 76, 3312 EV Dordrecht

Email

info@buzzzle.nl

Telefoon

06 - 51 77 75 06 (Kristel)

Telefoon

06 - 20 43 45 70 (Rico)

KVK

77777115

BTW-ID

NL861139173B01

Twitter

Volg ons op Twitter

Linkedin

Volg ons op Linkedin